boekweit achtergrond
Boekweit | Olie info@boekweitolie.nl
             Veemarkt 32, Hoorn 0229-_244234

Wij zetten geen woningen te koop, wij verkopen ze.

 
Home » Wonen in de Kersenboogerd

Wonen in de Kersenboogerd

Kersenboogerd
Matissehof – Kersenboogerd
Charlotte van Palandhof – Kersenboogerd
Kersenboogerd
Charlotte van Palandhof – Kersenboogerd

Modern wonen in de Kersenboogerd

De Kersenboogerd is de grootste wijk van Hoorn. Het is eigenlijk een dorp op zich en heeft zelfs een eigen treinstation! Wonen in de Kersenboogerd betekent modern wonen met alle voorzieningen in de buurt.

Centrum

In het hart van de wijk vindt u het treinstation en daarnaast ook gelijk het winkelcentrum. Dit winkelcentrum bestaat uit twee pleinen met allerlei soorten winkels zoals de supermarkt, drogist en schoenmaker. Daarnaast zijn hier ook een grote apotheek en de huisarts te vinden. Toch even lekker naar het terras in de binnenstad? Met de fiets ben je er binnen 15 minuten.

Wonen

De wijk is erg groot en het woningaanbod divers. Rondom het treinstation vind je voornamelijk sociale huur, maar de rest van wijk is destijds gebouwd voor de ‘ruimere inkomens’. De meeste woningen in deze wijk hebben een moderne architectuur en zijn gebouwd tussen 1990 en 2000. De huizen hebben veel verschillende bouwstijlen; huizen in de vorm van een boot, rijtjeshuizen, zelf ontworpen huizen, twee-onder-een-kap, vrijstaand, ofwel, voor ieder wat wils. Maak eens een wandeling door de wijk en je staat verstelt van de diversiteit!

Bekijk ons aanbod >

Dit zeggen fans van Wonen in Hoorn
Ik woon graag in de Kersenboogerd omdat:

er veel voorzieningen zijn en het fijn wonen is. Lekker sporten, supermarkten zijn op zondag open, huisarts om de hoek en winkels op het Betje Wolffplein.

het lekker ruim opgezet is en onderhoudsvrije huizen.

we heerlijk rustig wonen bij het park in een vet leuk huis…..

Huishoudens

Eenpersoonshuishoudens 38%
Waarvan met kinderen 40%
Zonder kinderen 22%
Kenmerken van deze wijk

Oppervlakte: 294 hectare
Bevolkingsdichtheid: 6017 km2
Aantal inwoners: 17.215