boekweit achtergrond
Boekweit | Olie info@boekweitolie.nl
             Veemarkt 32, Hoorn 0229-_244234

Wij zetten geen woningen te koop, wij verkopen ze.

 
Home » Aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Uw aankoopmakelaar

Wat is het verschil tussen een verkoopmakelaar en een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper bij de aankoop van uw droomhuis, bij uw droomstek voor uw bedrijf of een beleggingspand. U heeft opdracht gegeven aan Boekweit Olie om u te helpen bij de aankoop, dan zijn zij uw aankoopmakelaar. Dus ziet u een leuk pand welke u overweegt aan te kopen, gaan wij graag met u mee bij de tweede bezichtiging om u te behoeden voor de bekende kat in de zak!

Komt u als kijker in contact met Boekweit Olie bij een woning uit de eigen portefeuille, is Boekweit Olie de makelaar van de verkoper. Uiteraard laten wij graag de woning aan u zien en juichen we het van harte toe als u bij de tweede bezichtiging uw eigen makelaar mee neemt.

Wat doet een aankoopmakelaar?

De taken van een aankoopmakelaar bestaan uit verschillende stappen. U kunt voor elke stap afzonderlijk een makelaar inschakelen. Of voor alle stappen in zijn geheel.

Stap 1: Geschikte woning zoeken

De medewerkers van Boekweit Olie vullen uw zoekprofiel in. Wij mailen u de nieuw in de verkoop gekomen woningen, die matchen met uw profiel.

Stap 2: Bezichtigen

Wij gaan met u mee naar de bezichtigingen en begeleiden u hierbij. Wij kijken naar het onderhoud, de eventuele gebreken, reparaties en verbouwingen.

Stap 3: Extra onderzoek

De makelaar adviseert bijvoorbeeld een bouwkundig onderzoek te laten doen. Om de woning nader te laten inspecteren. Ook kan hij onderzoek laten doen naar het bestemmingsplan. En naar milieuzaken, gegevens in het kadaster, gemeente- en provinciebepalingen, gegevens van de vereniging van eigenaars en de aanwezigheid van een energielabel.

Stap 4: Onderhandelen

Op basis van de marktwaarde adviseert uw aankoopmakelaar in het uitbrengen van een bod. Hierin neemt hij ontbindende voorwaarden mee, zoals bijvoorbeeld het onder voorbehoud van financiering en het bouwkundig rapport.

Stap 5: Ondertekening koopovereenkomst

De aankoopmakelaar helpt met het opstellen van de koopovereenkomst. Hij let daarbij op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. De verkoper en koper ontvangen een kopie van de koopovereenkomst. Beiden tekenen deze overeenkomst.

Stap 6: Uw woning financieren

Als de koopovereenkomst getekend is moet u ervoor zorgen dat de financiering rond is. Meestal is dat in de vorm van een hypotheek. Het bedrag is afhankelijk van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, de aanwezigheid van eigen geld en de kosten koper (zoals overdrachtsbelasting en notariskosten). Er is bovendien een taxatie nodig. Uw aankoopmakelaar kan u een taxateur adviseren maar mag niet zelf taxeren. Hij is tenslotte bij de koop betrokken.

Stap 7: Naar de notaris

Na het afstemmen van een datum van overdracht van het onroerend goed is het wachten op de notaris. Hij moet de eigendomsoverdracht en hypotheekakte voorbereiden. Op de dag van de overdracht helpt de aankoopmakelaar met het inspecteren van de woning. Waarna de papieren getekend worden. De champagne kan ontkurkt worden en de sleutel kan in het slot. De woning, de winkel of welk pand u ook heeft aangekocht, is van u!

Neem contact met ons op