boekweit achtergrond
Boekweit | Olie info@boekweitolie.nl
             Veemarkt 32, Hoorn 0229-_244234

Wij zetten geen woningen te koop, wij verkopen ze.

 
Home » Wonen in de Risdam

Wonen in de Risdam

Van der Valk Hoorn
Screenshot 2016-08-01 at 12.57.44
Schaatsbaan in de Risdam
Risdam

Alles bij de hand in de Risdam

De Risdam was vóór 1970 vooral een gebied waar koeien graasden en fruitbomen groeiden. Anno 2016 is het een plek waar ongeveer 20.000 mensen wonen.

Wonen

De Risdam is een grote wijk in Hoorn en op te splitsen in twee delen: Noord en Zuid. De wijk ligt tegen Zwaag aan, nabij de A7 en de Westfrisiaweg (N302). De woningen in deze wijk zijn gebouwd tussen 1971 en 1988. De buurt bestaat voornamelijk uit laagbouw eengezinswoningen. Tevens vind je aan de zuidkant enkele senioren- en woonzorgwoningen.

Voorzieningen

De Risdam omvat ontzettend veel voorzieningen. Aan de zuidkant van de wijk ligt een runshopping centre, de wijk heeft een eigen park (Risdammerhout) en twee winkelcentra (De Huesmolen in Risdam-Zuid en De Korenbloem in Risdam-Noord).

Daarnaast zijn er nog vele andere voorzieningen zoals een schaatsbaan (De Westfries), bioscoop, hotel (Van der Valk), casino, het politiebureau, sportcentra en scholen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Kortom, een wijk met alles in de buurt.

Bekijk ons aanbod >

Dit zeggen fans van Wonen in Hoorn
Ik woon graag in de Risdam omdat:

Het is een mooie groene wijk, netjes en een mooi park waar de hondjes lekker kunnen spelen. Dit is de buurt waar ik niet meer wegga.

Wij wonen 14 jaar geleden voor deze wijk gekozen ivm dicht bij winkel centrum, dicht bij stads centrum, scholen in de buurt en rustige buurt met aardige sociale mensen!

Het is een ruime, centraal gelegen groene wijk; Hoorn centrum op loopafstand; heerlijk!

Huishoudens

Eenpersoonshuishoudens 36%
Waarvan met kinderen 34%
Zonder kinderen 30%
Kenmerken van deze wijk

Oppervlakte: 407 hectare
Bevolkingsdichtheid: 4.103 km2
Aantal inwoners: 16.305