Wijken

Wonen in de Risdam

De Risdam was vóór 1970 vooral een gebied waar koeien graasden en fruitbomen groeiden. Anno 2016 is het een plek waar ongeveer 20.000 mensen wonen.

Wonen

De Risdam is een grote wijk in Hoorn en op te splitsen in twee delen: Noord en Zuid. De wijk ligt tegen Zwaag aan, nabij de A7 en de Westfrisiaweg (N302). De woningen in deze wijk zijn gebouwd tussen 1971 en 1988. De buurt bestaat voornamelijk uit laagbouw eengezinswoningen. Tevens vind je aan de zuidkant enkele senioren- en woonzorgwoningen.

Vragen? Neem contact op

Neem contact op
Voorzieningen

De Risdam omvat ontzettend veel voorzieningen. Aan de zuidkant van de wijk ligt een runshopping centre, de wijk heeft een eigen park (Risdammerhout) en twee winkelcentra (De Huesmolen in Risdam-Zuid en De Korenbloem in Risdam-Noord).

Daarnaast zijn er nog vele andere voorzieningen zoals een schaatsbaan (De Westfries), bioscoop, hotel (Van der Valk), casino, het politiebureau, sportcentra en scholen voor het basis- en voortgezet onderwijs. Kortom, een wijk met alles in de buurt.

Bekijk ons aanbod in Zwaag

Vragen?

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0229 244 234
Email info@boekweitolie.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×