Wijken

Wonen in Zwaag

Wist je dat van alle wijken in Hoorn, Zwaag de laagste bevolkingsdichtheid per km2 heeft?

Een modern lintdorp

Zwaag is rond de 13e eeuw gesticht heeft zelfs enige tijd stadsrechten gehad. Door voortdurende onenigheid met Hoorn heeft Zwaag deze rechten moeten opgeven en behoort het sinds 1979 tot de gemeente Hoorn.

Vragen? Neem contact op

Neem contact op
Sfeervol wonen én veel bedrijvigheid

Door de dorpse sfeer is het erg gezellig wonen in Zwaag. Karakteristiek aan deze wijk is de Dorpsstraat. Je ziet hier nog de ouderwetse lintbebouwing met bruggetjes over de sloot naar de boerderijen en woningen. In het zuidelijke deel staan overwegend eengezinswoningen uit de jaren ’70 en ’80. Er wonen veel (jonge) gezinnen, maar er is ook woongelegenheid voor senioren. Daarnaast vind je – veelal langs de Dorpstraat – een groot aantal vrijstaande woningen.

In het noorden van Zwaag zijn veel bedrijven gevestigd. Het bedrijventerrein ‘Westfrisia’ (De Factorij en Corantijn) is een modern gemengd bedrijventerrein met overwegend lichte bedrijvigheid. Op het terrein bevinden zich o.a. het distributiecentrum van Lidl. Ook grootschalige detailhandel in de vorm van autobedrijven, keukencentra, tegelhandels e.d. zijn sterk vertegenwoordigd. Daarnaast is er een groot aantal bedrijfsverzamelgebouwen aanwezig. Op de verdiepingen hiervan zijn veel zelfstandige kantoren gevestigd.

Voorzieningen

In Zwaag vind je onder andere een supermarkt, bakker, fietsenmaker en een café. Daarnaast heeft Zwaag een buitenzwembad ‘De Wijzend’, een cultureel centrum, kinderopvang en een jeugdgebouw.

Bekijk ons aanbod in Zwaag

Vragen?

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0229 244 234
Email info@boekweitolie.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×